Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Matchmaking Event Smart Apps for Food & Flowers in Monster (NL)

07.10.2014 @ 13:00 - 18:00

Wageningen UR, InnovationQuarter en Greenport Digital (Tuinbouw Digitaal) organiseren op dinsdag 7 oktober een matchmaking event voor ICT-bedrijven en bedrijven in de vers-keten in het kader van de projecten FInish en SmartAgriFood. Doel van dit matchmakingsevent is het bij elkaar brengen van gebruikers (primaire bedrijven, logistieke bedrijven, verwerkers) en ontwikkelaars van innovatieve oplossingen om wensen en ideeën te delen en bedrijven aan elkaar te koppelen.

FInish en SmartAgriFood zijn een zgn. accelerator projecten die de laatste fase van het Europese Future Internet programma markeren. Beide projecten bouwen voort op het business collaboration platform FIspace. Het doel van de projecten is om internetondernemers en MKB-bedrijven te stimuleren slimme applicaties te ontwikkelen die voorzien in de behoeftes van vers-ketens. De EU ondersteunt het realiseren van de beste ideeën!

FInish en SmartAgriFood verstrekken samen ongeveer 9 miljoen euro aan subsidies voor de realisatie van intelligente systemen, zoals softwareapplicaties. De voorgestelde oplossingen zullen zich richten op nieuwe naadloze business-to-business (B2B) samenwerking in complexe logistieke ketens en netwerken. De oplossingen zijn in het belang van alle betrokken partijen, en zorgen voor directe of indirecte voordelen voor de consument.

Programma

13:00 Inloop met koffie en thee
13.30 Welkom door dagvoorzitter Arjen Daane (LEI Wageningen UR)
13:35 Introductie FInish Cor Verdouw (LEI Wageningen UR) en Jacqueline Schardijn (Innovation Quarter)
14.00 Presentatie SmartAgriFood & FIspace Sjaak Wolfert (LEI Wageningen UR)
14:20 Ervaring Future Internet door eindgebruiker: Euro Pool System Robert Reiche (Euro Pool System) Presentatie in het Engels
14.40 Ervaring Future Internet door softwarebedrijf: Q-Ray Jules Bloem (Q-Ray)
15:00 Pauze
15.15 Matchmaking brainstorm ‘Hot Topics & Cool Apps’ Brainstorm sessie in kleine groepen
16.15 Pauze

16.30 Speeddate & borrel Softwarebedrijven en eindgebruikers krijgen de mogelijkheid tijdens een speeddate kennis te maken.
18.00 Einde programma

OPROEP

Bent u een bedrijf uit het Food & Flowers domein? Grijp uw kans en maak uw vragen of wensen aan ons kenbaar. Bent u een ICT bedrijf die een slimme applicatie weet die wellicht interessant kan zijn voor voedings- en sierteeltbedrijven? Laat het ons weten voor 25 september! U kunt uw wensen en/of ideeën mailen naar secretariaat@innovationquarter.nl

Praktische informatie

Datum: 7 oktober 2014
Tijd: 13.00 tot 18.00 uur
Locatie: Westlandse Druif
Vlotlaan 535
2681 TW Monster
www.westlandsedruif.nl

Aanmelden

Mail uw naam en organisatie naar secretariaat@innovationquarter.nl

Details

Date:
07.10.2014
Time:
13:00 - 18:00
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

FInish & Smart Agri-Food

Venue

Westlandse Druif
Vlotlaan 535
TW Monster, 2681 Netherlands
+ Google Map
Website:
www.westlandsedruif.nl